14/10/2013 Open Access in Vlaanderen

Open Access in Vlaanderen

Eén jaar na de ondertekening van de Brussels Declaration on Open Access brengen we op onze EWI-focus alle stakeholders samen met de bedoeling te verder te bouwen aan een toekomstig beleid voor Open Access in Vlaanderen

Met dit doel voor ogen nodigden Daniel Spichtinger van de DG Research and Innovation van de Europese Commissie uit om ons uit te leggen op welke manier de principes van Open Access vorm zullen aannemen in Horizon 2020, het nieuwe Europese kaderprogramma. Ook luisteren we naar Marc Dupuis van SURF Nederland, die ons over het beleid in Nederland zal vertellen. Inge van Niewerburgh van Open Access Belgium bekijkt de zaken vanuit het perspectief van de stakeholders, en Johanna Kuhn van BioMedCentral leert ons meer over Open Access Publishing. In de namiddag zijn twee break out sessions voorzien, een over Green Open Access (repositories) en Gold Open Access (Open Access Publishing). Tot slot vertelt Jan Adriaenssens, adjunct-kabinetschef van Minister Lieten, over toekomstige beleidsperspectieven.

De presentaties zijn soms in het Nederlands soms in het Engels.

Inschrijven en volledige programma:

http://www.ewi-vlaanderen.be/ewi/ewi-focus-15-open-access

—–

The Department of Economy, Science and Innovation of the Flemish government kindly invites you to the Open Access workshop on the 14th of October 2013.

One year after the signing of the Brussels Declaration on Open Access it is our goal to bring together stakeholders and policy makers to further investigate policy perspectives for Open Access in Flanders.

We have invited Daniel Spichtinger, DG Research and Innovation of the European Commission to give a presentation on Open Access in the Horizon 2020 Framework Programme. Open Access policy elements in the Netherlands will be presented by Marc Dupuis (SURF NL). Inge Van Nieuwerburgh (OpenAccesBelgium) brings us a stakeholder perspective. Johanna Kuhn of BioMedCentral, brings the perspective of an Open Access Publisher.  In the afternoon, both a Green Open Access and a Gold Open Access break out session are planned. Closing words by Jan Adriaenssens, representative of Minister Ingrid Lieten (science policy).

Presentations will be in Dutch and English. The Green open Access break out session in Dutch, the Gold Open Access session will be in English.

http://www.ewi-vlaanderen.be/ewi/ewi-focus-15-open-access

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: